Снігопади в Україні продовжаться, подекуди намете до 50 сантиметрів снігу

5 месяцев назад 0

Сьогодні, в понеділок, 27 листопада, снігопади накриють усю країну. Подекуди буде йти мокрий сніг, місцями – дощ. У центральних регіонах це супроводжуватиметься ураганними поривами вітру. Загалом синоптики прогнозують вкрай несприятливу погоду.

Про те, на яку погоду чекати протягом дня, повідомив Укргідрометцентр.

На всій території України очікується помірний снігопад. На південному сході буде мокрий сніг з дощем. За невеликої від'ємної температури це викличе ожеледицю і вкрай ускладнить просування транспорту, та й піші прогулянки також.
Пориви вітру сягатимуть 17-22 м/с.

Температура в регіонах буде різною

  • на заході країни вдень спостерігатиметься легкий мінус: від 0 до -5 градусів;
  • на півночі та в центрі денна температура не відрізнятиметься від нічної: -2…-7 градусів;
  • на решті території – слабкий плюс: +2…+4 градуси.

Особливо складні метеоумови очікуються на півдні та в центрі країниСьогодні помірні метеоумови будуть лише у західному та східному регіонах країни. Решта території – південь, центр і північ, перебуватиме під впливом потужного циклону. Тому  у Київській, Чернігівській, Черкаській та Одеській областях очікуються рясні снігопади. Подекуди товщина снігового покриву може досягти півметра.

Ще складніше буде метеоситуація  у Сумській, Полтавській, Кіровоградській та Миколаївській областях . Там мокрий сніг йтиме упереміж із рясним дощем. Через це може виникнути сильна ожеледиця.

На півночі, у центрі та на півдні очікується  поривчастий вітер – до 25 м/с. В областях, які розташовані ближче до Чорного моря, пориви вітру сягатимуть 25-30 м/с. В акваторії Чорного моря очікується швидкість вітру 30м/с. При цьому висота хвиль сягатиме 3 метрів.