Соцпрацівники Корабельного району в Херсоні доставлятимуть допомогу жителям на електровелосипедах

6 месяцев назад 0

Соціальні працівники Корабельного району Херсона отримали п'ять електровелосипедів від польського благодійного фонду. Відтепер на них, а не пішки будуть доставляти допомогу.

Соціальна працівниця  Валентина Конькова допомагає літнім людям чотири роки. Раніше до своїх 13 підопічних добиралась пішки, зараз — на велосипеді. За її словами, завдяки електротранспорту робота пришвидшилась.

"Щодня мені треба прийти до людей, які потребують допомоги. Щонайменше пів години побути: прибирання, сходити в аптеку, зварити їжу, почистити овочі, молоко закип'ятити, тобто зробити те, що попросять люди. Всі вони інваліди – сліпі, малорухливі. Це відповідальна робота, я за всіх переживаю",  — каже соцпрацівниця.

Херсонка  Ксенія Хвецик одна з тих, ким опікується Валентина. Жінці 67 років, вона має інвалідність і наразі у місті лишилась сама.

"Я дуже вдячна, що в мене Валентина мені допомагає, робить все, що б я не попросила, завжди все принесе, все зробить. В мене астма, мені важко на п’ятий поверх підійматися", — говорить жінка.

75-річний  Петро Гура зустрів Валентину та попросив зварити суп і зібрати документи для оплати комунальних послуг.

"Ми знайомі чотири роки. Весь цей час вона приходить до мене – готує, прибирає. Вона хороша, у нас добре стосунки з нею" , — розказав чоловік.

За словами Валентини, зазвичай її підопічним потрібна допомога у приготуванні їжі. Також їм вона привозить воду, продукти, засоби гігієни. Електричний велосипед, на якому вона тепер пересувається,– один з п’яти, які отримала соціальна служба Корабельного району від польського благодійного фонду.

Як розказала голова Корабельної районної в місті Херсон ради  Наталя Чорненька , в першу чергу це допоможе швидше дістатися з наданням соціальної послуги до підопічних додому. Також транспортом буде легше фізично перевозити вантажі.

Соціальна працівниця  Ольга Герланова , також отримала велосипед. Каже, до своїх десяти підопічних добиратись без транспорту було важко.

"Велосипед у мене був механічний, але влітку пробила камери — тільки й працювала на камери. Так легше, але все одно страшно", — говорить соцпрацівниця.

Зараз чекають ще на 11 звичайних велосипедів для своїх соціальних працівників, каже Наталя Чорненька. У соціальній службі Корабельного району на обліку 312 підопічних, ними опікується 26 соціальних працівників.