Справа Гандзюк: суд не розглянув апеляцію Мангера та Левіна

6 месяцев назад 0

Київський апеляційний суд 14 листопада не зміг розглянути апеляцію колишнього голови Херсонської обласної ради Владислава Мангера та помічника депутата Олексія Левіна у справі про напад на активістку Катерину Гандзюк через самовідвід одного із суддів.

Про це Ґрати.

Видання повідомляє, що про самовідвід заявив суддя Вадим Ігнатенко з колегії суддів. Своє рішення пояснив, що він до того брав учать в одному із судових засідань пов'язаних зі справою. Тепер суд має повторно автоматично розподілити справу. Наступне засідання запланували на 5 лютого 2024 року.

Що відомо про напад на Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року радницю міського голови та громадську діячку Катерину Гандзюк облили сірчаною кислотою. На той момент вона виконувала обов'язки керівниці справами виконавчого комітету Херсонської міськради. Гандзюк з опіками потрапила в реанімацію, вона перенесла понад 10 операцій. 4 листопада Катерина померла у київській лікарні від розриву тромбу.

Правоохоронці встановили підозрюваних в організації та виконанні нападу на Гандзюк. Це Микита Грабчук, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський, Віктор Горбунов і Сергій Торбін. Вони визнали провину та пішли на угоду зі слідством, отримавши від 3 до 6,5 років тюрми.

За даними слідства, підозрюваними співорганізаторами злочину є Ігор Павловський та Олексій Левін, а замовником — голова Херсонської облради Владислав Мангер. 26 червня 2023 року суд оголосив їм вирок — по 10 років позбавлення волі.