Справа Гандзюк: суд залишив Мангера і Левіна під вартою на 2 місяці

2 года назад 0

Дніпровський районний суд Києва ще на два місяці залишив під вартою Владислава Мангера та Олексія Левіна, обвинувачуваних у справі про вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк. Про це повідомив кореспондент Суспільного.

Згідно з рішенням суду, Мангер і Левін перебуватимуть у СІЗО до 19 грудня.

“Я вважаю це повністю законне рішення. Доведені всі ризики, які унеможливлюють перебування обвинувачених на свободі. Тиск на свідків — доведений. Один зі свідків повідомив нові обставини, що навіть у цьому році на нього здійснювався тиск одним із обвинувачених”,  — прокоментував прокурор Офісу Генпрокурора Олександр Сафарян рішення суду.

Адвокати просили обрати альтернативний запобіжний захід, наприклад, домашній арешт. Адвокат Мангера заявив, що не бачить у суді доказів, які б свідчили про ризики тиску на свідків.

“Тим паче свідки вже були допитані на засіданні. Ризик тиску відпав” , — сказав адвокат.

“Я в СІЗО перебуваю 2,5 роки. Я за цей час надивився там багато. Навіщо я 50 років чесно працював? Навіщо чесно жити, чесно працювати?” — заявив Владислав Мангер.

Левін заявив, що не боїться вироку і просить у суду назвати строки його перебування під вартою.

“Я прошу у суду назвати мені розумні строки. Я не боюся вироку і готовий до цього. Але вже майже 3 роки. Скажіть мені якийсь термін. Ну я ж бачу, що виходять люди і за корупцію, і за ДТП. Ну когось же випускають? Ну що я такого зробив?!”
— сказав Левін.

За словами прокурора, наступне засідання суду у справі Катерини Гандзюк відбудеться 11 листопада. Там мають допитати свідків від сторони захисту. Всього у справі їх 102.

Що відомо

  • 31 липня 2018 року радницю міського голови та громадську діячку Катерину Гандзюк облили кислотою. На той момент вона виконувала обов'язки керівниці справами виконавчого комітету Херсонської міськради. Гандзюк з опіками потрапила в реанімацію, вона перенесла понад 10 операцій. 4 листопада Катерина померла у київській лікарні від розриву тромбу.
  • Правоохоронці встановили підозрюваних в організації та виконанні нападу на Гандзюк. Це Микита Грабчук, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський, Віктор Горбунов і Сергій Торбін. Вони визнали провину та пішли на угоду зі слідством, отримавши від 3 до 6,5 років тюрми.
  • За даними слідства, підозрюваними співорганізаторами злочину є Ігор Павловський та Олексій Левін, а замовником — голова Херсонської облради Владислав Мангер.