Справа життя аграрія з Херсонщини

3 года назад 0

Які вони, аграрії провідних підприємств Херсонщини? Чим живуть, як працюють, про що мріють в чого досягають у житті та на роботі?
Щорічно у третю неділю листопада в Україні відзначається День працівників сільського господарства. Засноване в 1993 році це свято дбайливих господарів, які і розумом, і руками, і серцем, і душею працюють на землі, дбають про неї, вирощують врожаї, утримують тварин – годують країну.
Професій у аграрній сфері чимало, і всі вони – це нелегка, але важлива праця. Далеко не перший рік працює у сільському господарстві Андрій Касиков. Зараз він — завідуючий однієї з великих молочно-товарних ферм підприємства «Агропродукт, ЛТД», що на Херсонщині.
Андрій на власному досвіді знає, що пишатися продукцією, яку виробляєш, отримувати гідну заробітну плату, впевнено дивитися у завтрашній день і нарешті стати гуру своєї справи у агросфері – це можливо.
«Сьома ранку, робота на нашій фермі вже у розпалі. Об’єми нашого виробництва вимагають чіткого плану дій, кожен наш працівник – це як гвинтик злагодженого механізму. Працюємо за планом, який розробляється за технічними картами та правилами трудового розпорядку. Дисципліна, наявність усього необхідного і комфортні умови для роботи колективу – це моє завдання. В Україні можливо працювати на підприємстві європейського зразка й отримувати високу зарплатню, можливо без остраху мріяти про майбутнє. Я це точно знаю, завдяки компанії Агропродукт, ЛТД», — розповідає Андрій Касиков про справу, якій присвятив життя.
Піклуванням про комфорт працівників ферми на підприємстві не обмежуються. Не менше уваги приділяється й умовам утримання тварин. «Комфорт і безпека тварин у нас теж в пріоритеті. Збалансоване харчування, достатній простір, вентиляція, чисті годівниці і поїлки — все відповідає найсучаснішим умовам утримання тварин. Особливе місце займає гігієна під час доїння. За усім цим я слідкую щодня», — каже керівник ферми.
Щоденно молочно-товарна ферма компанії «Агропродукт, ЛТД» реалізує 40 тонн молока класу «Екстра», нині підприємство – у лідерах українських виробників молока. «Сучасний технологічний підхід до виробничого процесу та люди, які щодня сумлінно трудяться – це ті складові, завдяки яким ми маємо досить високі і якісні результати, — ділиться рецептом успіху Андрій Касиков і звертається до колег: Любіть те, чим займаєтеся, розвивайте аграрну Херсонщину. Зі святом! З Днем працівників сільського господарства!».
Ось така справа життя аграрія з Херсонщини — на свята і в будні…

Підготувала Анна ДМИТРІЄВА