Стихійна торгівля у Херсоні: повернення у 90-ті

2 года назад 0

У Херсоні процвітає стихійна торгівля. Придбати “з рук” можна будь-який товар. Від м’яса та овочів до медикаментів. Товари не мають сертифікату якості та зберігаються в неналежних умовах.

Безпечність таких покупок залишає багато питань, адже продукція зберігається без належних умов, говорить секретарка Херсонської міськради Галина Лугова.

"До нас повертаються 90-ті, на жаль роки. Панує антисанітарія, яка може призвести до різних хвороб, людям загрожує небезпека. Товари не мають сертифікату якості, не дотримуються терміну зберігання, немає відповідних сертифікатів, документів. Це недопустимо, при українській владі такої ситуації в місті не було” , — говорить Лугова.

За словами Галини Лугової, товари продаються в хаотичному порядку. На одній “полиці” можна зустріти молочну продукцію, засоби гігієни та навіть автомобільні запчастини.
Це підтверджує і жителька Херсона. Вона говорить, що товари дійсно продаються в умовах антисанітарії та в неналежному стані. Продуктів вистачає і їх можна придбати за гривні.

"Продають раків, сушену та в’ялену рибу, багато риби, яка на сонці увесь день лежить. Це стосується яєць та молочної продукції" , — говорить херсонка.

Так само хаотично й без належних умов зберігання в місті продають й медикаменти, розповідає заступник міського голови Володимир Пепель: "Перетворилося все в стихійну торгівлю. Машин багато, які привозять ліки. У нас кожен другий вже фармацевтом став".

Санітарна лікарка Галина говорить, що вплив на здоров’я людини таких товарів може бути різним, в основному вони можуть викликати кишкові інфекції.

"Кишкові інфекції — це жахлива ситуація, бо може призвести й до смертельних випадків, особливо серед дітей ", — розповіла лікарка. На її думку слід уникати купівлі товарів на стихійних ринках.