«Страшенні вибухи, двір увесь був освітлений, як вдень. Син на ліжку спав, на нього впала стеля». Херсонці про атаку РФ

7 месяцев назад 0

Зруйновані будинки та господарські споруди, пошкоджені автомобілі та загоряння — такі наслідки російських обстрілів. Військові РФ вчергове атакували Херсон та населені пункти області з різних типів озброєння.

Херсонка  Олександра Яковенко разом із сином мешкає в приватному будинку. Жінка розповіла, що вранці 26 вересня їх район обстріляли російські військові.

"Страшенний був вибух, двір увесь був освітлений, як вдень. І все бахнуло, попадали вікна та стеля. Син на ліжку спав і впала на нього вся стеля. Вчасно схопився з ліжка що не вбило. У нас пожежі не було, а навпроти все горіло та стріляв шифер. Все побите, як жити та де? Даху немає, вікон немає, не розумію, що робити",  — говорить Олександра. Херсон. Руйнування в будинку після атаки армії РФ, 26 вересня 2023 року Фото: Суспільне Херсон
Під ранковим обстрілом був і будинок  Тетяни.  По їх вулиці військові РФ, розповідає жінка, завдали кілька ударів.

"Я швидко почала кричати, донька спала. Я крикнула, доця, швидко в підвал. Перший, другий, третій удар і я тоді взагалі тоді нічого не розумію. Все зруйновано — вікна, шифер", — каже Тетяна.
Херсон. Зруйнований після російських обстрілів приватний будинок, 26 вересня 2023 року Фото: Суспільне ХерсонЧерез обстріли інфраструктури на Миколаївщині зранку тимчасово обмежили рух потягів між Миколаєвом і Херсоном. Пасажирів 218 потягу до Херсона привезли автобусами з Миколаєва. Після 14:00, за інформацією ОВА, рух на цій ділянці залізниці поновили. Херсон. Пошкоджений автомобіль після російських обстрілів, 26 вересня 2023 року Фото: Суспільне Херсон
Загалом Херсонську міську територіальну громаду минулої доби російські військові обстріляли 17 разів, використали 98 снаряді. Під вогнем були Херсон, Садове, Антонівка, Придніпровське та Інженерне. Били військові РФ і по населених пунктах Бериславського району. Херсон. Вибиті вікна в одній з багатоповерхівок після російських обстрілів приватний будинок, 26 вересня 2023 року Фото: Суспільне Херсон
Через обстріли у Херсоні та області рятувальники за добу загасили 22 пожежі, розповіла речниця обласної ДСНС  Оксана Ульянова.

"Виникли пожежі в житлових будинках, господарчих спорудах та будівлі одного з підприємств. Рятувальники працювали всю ніч і уже на ранок всі пожежі були ліквідовані",  — каже Ульянова.
 
Що відомо про обстріли Херсонщини 26 вересня ​Російські військові 26 вересня дроном-камікадзе атакувала Берислав Херсонської області, поранений поліцейський з Дніпропетровщини.
Армія РФ двічі обстріляла Киселівку Чорнобаївської громади на Херсонщині. Поранені шестеро людей.

Зранку армія РФ вдарила по Корабельному району Херсона. Пошкоджені багатоповерхівки та приватні будинки. Поранені двоє людей.​