Судитимуть мешканку Херсонщини, яка була «заступницею директора» захопленого окупантами підприємства та брала участь в організації псевдореферендуму

8 месяцев назад 0

Прокурори Херсонської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно місцевої мешканки за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). 
 
Як повідомляє Пресслужба Херсонської обласної прокуратури, слідством установлено, що у липні 2022 року жінка пішла на співпрацю з ворогом та обійняла посаду так званого  «заступника директора з оптимізації управлінських процесів» захопленого окупантами КП «Агрофірма радгосп Білозерський». 

На займаній посаді вона виконувала організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції.
 
Окрім того, під час проведення псевдореферендуму щодо виходу Херсонської області зі складу України і приєднання до рф тимчасово окупованої території вона здійснювала  запис паспортних даних працівників, видавала бюлетені для голосування та вела облік осіб, які вже проголосували. 
Наразі обвинувачена утримується  під вартою, де очікуватиме на вирок суду. 
 
Досудове розслідування здійснювалося слідчими ГУНП в Херсонській області. 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.