Судитимуть заступника коменданта російських військ, який наказував ув’язнювати проукраїнськи налаштованих мешканців Херсонщини

1 месяц назад 0

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жителя Донеччини за фактом віддання наказу на жорстоке поводження з цивільним населенням (ч. 2 ст. 28, ч.1 ст. 438 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Херсонської обласної прокуратури.

Слідством встановлено, що 39-річний обвинувачений під час тимчасової окупації регіону був призначений на посаду «заступника» так званого коменданта — начальника гарнізону російських військ. Військовий підрозділ дислокувався на території одного з санаторіїв у селищі Лазурне Скадовського району.    
 
Обвинувачений наказував підлеглим обшукувати помешкання та ув’язнювати патріотично налаштованих громадян України. Це відбувалося із застосуванням фізичного насилля та погрози застосування зброї. 
 
Затриманих ув’язнювали у підвальному приміщенні, непридатному для перебування там людей. За наказом обвинуваченого їх піддавали тортурам та знущанням, не надаючи медичну допомогу. 
 
Спеціальне досудове розслідування здійснювалося ГУНП в Херсонській області. 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.