Супрун пояснила, чим небезпечний манікюр у салонах краси

6 лет назад 0

Ймовірність отримати вірус, такий як гепатит, під час косметичних процедур є реальною загрозою.

Виконувачка обов'язків Міністерства охорони здоров'я Уляна Супрун поділилась у Facebook порадами, на що звертати увагу в салонах краси, аби не підхопити інфекцію.

Протягом робочого дня майстер торкається багатьох клієнтів. Тому його руки можуть стати шляхом передачі патогенних мікроорганізмів від одного клієнта іншому. Вчасна обробка рук є важливим заходом у захисті від інфекцій.

Дуже важливо, щоб майстер мив руки з милом перед та після початку робочої зміни, а також після відвідування вбиральні. Засоби для гігієни рук та рукавички повинні знаходитися в легко доступних місцях. Рушники для рук повинні бути одноразового використання. Місця для миття рук повинні бути обладнані дозаторами з рідким милом, антисептиком та кремом для догляду за шкірою.

Також майстер має обробити антисептиком руки перед та після контакту з кожним клієнтом та за умови, якщо виникає необхідність в ході процедури.

Ці правила стосуються також і клієнта.

Оскільки сучасні інструменти мають складну форму та конструкцію, очистити їх повністю досить складно. Найкращий рекомендований метод стерилізації — паровий. В деяких салонах використовують сухожарову шафу, проте вона не забезпечує необхідний рівень обробки та доступ гарячого повітря по всій поверхні інструмента.

Щоби перевірити, чи обладнання для дезінфекції та стерилізації відповідає вимогам медичного обладнання, ви можете попросити показати відповідний сертифікат.

Меблі повинні бути з матеріалів, що придатні для обробки та очищення. Обробка поверхонь та дезінфекція інструментів повинна здійснюватися дезінфікуючими засобами.