Таврійський напрямок: ЗСУ знищили ще 500 окупантів за добу, 9 — взяли в полон

2 месяца назад 0

Українські воїни продовжують роботи з прорідження живої сили та утилізації військової техніки та озброєння у смузі відповідальності ОСУВ "Таврія". Так, минулої бойової доби на вказаному відтинку фронту втрати рф склали 503 солдати, у техніці — 25 одиниць, не рахуючи 261 знищених чи нейтралізованих безпілотників.

"Це дев'ять бойових бронемашин, вісім артилерійських систем, сім автомобілів та одна одиниця спецтехніки. Крім того, Сили оборони України знищили чотири склади БК та ще два важливих об'єкти ворога", —  командувач ОСУВ Таврія Олександр Тарнавський.
Він додав, що на Авдіївському напрямку минулої доби в полон було взято з десяток росіян. 

Таврійський напрямок: оперативна ситуація на 23 лютого В цілому в операційній зоні ОСУВ "Таврія" за учорашню бойову добу, 22 лютого, відбулось понад 60 боєзіткнень, найбільше на Мар’їнському (43). Противник здійснив 38 авіаударів та 1102 артилерійський обстріл. Тарнавський повідомив, що окупанти напередодні п'ять разів скидали з дронів гранати з отруйною речовиною.

  • Авдіївський напрямок. Бійці Сил оборони відбили 10 атак росіян поблизу Орлівки, Сєверного, Первомайского та Невельського.
  • Мар’їнський напрямок. В районах Новомихайлівки та Побєди ворог 43 рази пробував прорвати українську оборони. 
  • Новопавлівський напрямок. На вказаній ділянці фронту російські підрозділи тричі завдавали атак на південь Золотої Ниви, українські оборонці їх відбили. 
  • Запорізький напрямок. Сили ЗС України відбили п'ять атак на захід від Вербового та поблизу Роботиного.

Як писав "Ми-Україна" раніше, росіяни продовжують намагатися відшукати слабкі місця в обороні Сил оборони України під Авдіївкою. Ворог постійне веде штурмові дії, десантується з техніки та прагне якомога ближч​е підійти до українських позицій, але успіху не має. На відміну від ситуацією з Бахмутом під Авдіївкою ворог зараз не шкодує ні живої сили, ні військової техніки, розповіли в 3 ОШБр.