Театральний фестиваль “Мельпомена Таврії” проходитиме в 3 містах України

1 неделя назад 0

З 7 по 16 вересня у Херсоні, Миколаєві й Києві відбудеться XXVI Міжнародний театральний фестиваль «Мельпомена Таврії».

Про це “Вгору” повідомила керівниця літературно-драматургічної частини у Херсонському обласному академічному музично-драматичному театрі ім. М. Куліша Альона Мовчан.

Загалом у межах фестивалю покажуть 29 проєктів. З них 5 покажуть в Херсоні, 21 — в Миколаєві та 2 в Києві. Також у польському місті Легниця пройде спеціальний показ від театру-друга фестивалю. 

Участь в «Мельпомені Таврії» візьмуть місцеві театри, театральні та творчі колективи з Києва, Львова, Одеси, Луцька, Запоріжжя, Дніпра, Кривого Рогу, Мукачева та окупованого Маріуполя. 

Закриття театрального фестивалю відбудеться в Києві на сцені Національного академічного драматичного театру ім. І. Франка виставами-спільними проєктами миколаївського та херсонського театрів «Котигорошко проти вікінгів» та «Катерина».

  • «Мельпомена Таврії» – міжнародний театральний фестиваль, заснований у 1999 році. Щорічно він проходить в Херсоні.  За весь час показали 516 вистав.
  • 23 та 24 серпня Київський театр "Золоті ворота" сезон виставою "Я повернуся" за п'єсою Оксани Гриценко. У ній йдеться про підлітків, яких незаконно депортували з Херсона.