Тимчасово керуючим Херсонською єпархією призначений Архієпископ Климент

6 лет назад 0

Нещодавно віряни Київського патріархату відсвяткували день народження Преосвященного Даміана та провели його на відпочинок від керування Єпархією. Новий, хоча й т.в.о, керуючий — колишній кримчанин Преосвященний Климент.

читайте: Херсонська й Таврійська єпархія УПЦ КП святкують день народження Владики Даміана

Священний Синод Української Православної Церкви Київського Патріархату на засіданні, що пройшло 22 січня 2018 р. під головуванням Патріарха Філарета, розглянув повторне клопотання Преосвященного Даміана, архієпископа Херсонського і Таврійського, про звільнення на спокій за станом здоров’я та за віком. Прохання Преосвященного Даміана було задоволене: від управління Херсонською єпархією він був звільнений. На його місце у статусі тимчасового керівника Єпархії призначений Преосвященний Климент, архієпископ Сімферопольський та Кримський.

фото — https://www.cerkva.info 

— Священний Синод сердечно подякував Преосвященному архієпископу Даміану (Замараєву) за довголітнє плідне служіння і труди та доручив Херсонській єпархії забезпечувати владиці Даміану довічне грошове утримання.

Тимчасово керуючим Херсонською єпархією призначено Преосвященного Климента, архієпископа Сімферопольського і Кримського, — повідомив Прес-центр Київської Патріархії.

Нагадаємо, що о. Климент став широко відомий Херсонщині у березні 2015 року, коли на КПВВ в Чонгарі з нього вимагали хабар у 200 гривень. Підставляти праву щоку священник не став і спонукав розібратися в ситуації.
У жовтні 2016 року о. Климент знову мав на корлоні неприємності, але вже з Кримського боку — російські прикордонники деякий час тримали його й не давали перетнути межу.
Отже, Преосв. Климент пройшов успішно і вогонь, і воду. Час мідних труб?

заглавне фото —  зі стор. о. Андрія Калити в фейсбук