У наступному році хочуть повернути обов’язковий техогляд та розширити функції камер

2 года назад 0

Вже 2022 року на українських водіїв чекає тотальний контроль. Влада  країни має намір внести деякі нововведення.

Повернення обов’язкового техогляду

Повернутися обов’язковий технічний огляд мають після вересня 2022 року. Обов’язковий технічний огляд зобов’язані проходити власники легкових та вантажних автомобілів, а також власники причепів. Швидше за все, технічний огляд потрібно буде проходити через чотири роки після першої реєстрації нового автомобіля, а згодом кожні два роки.

Нові «розумні» камери, які фіксуватимуть не лише перевищення швидкості

Вже наступного року поліція тестуватиме нові комплекси автоматичної фіксації порушень. Вони розрізнятимуть дорожню розмітку та сигнали світлофора. А це дасть їм можливість визначати порушників, які:

– проїжджають на червоне світло;
– люблять їздити смугою громадського транспорту;
– виїжджають на зустрічну смугу там, де це робити не можна.

Перші тестові комплекси за новими функціями почнуть працювати до квітня 2022 року.

Нові комплекси, які зможуть розпізнавати обличчя водіїв

Як стало відомо, на дорогах також мають з’явитися високотехнологічні комплекси, які вміють розпізнавати обличчя водія. Але коли це станеться, ще не відомо.

Можливе довічне вилучення посвідчення водія

Депутат Верховної Ради Юлія Світлична

Депутат Верховної Ради Юлія Світлична пропонує прописати у кодексі про адміністративні правопорушення можливість довічного позбавлення права керувати автомобілем «за систематичне порушення порядку користування цим правом». У пояснювальній записці зазначається, що реалізація цього закону дозволить забезпечити дотримання вимог правил дорожнього руху та знизить смертність на дорогах України.

Джерело