USAID створив для аграріїв із зони можливих бойових дій додаткову програму допомоги добривами

3 месяца назад 0

Для аграріїв із зони можливих бойових дій в Дніпропетровській, Донецькій, Луганській, Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях, які не підпадають під умови отримання добрив через Державний аграрний реєстр (ДАР), створена додаткова програма від USAID АГРО.
Про це повідомляє , передає .

"Для агровиробників зі статусом земель «Знаходяться на територіях, де можливі бойові дії» створена додаткова програма від  АГРО" , — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що програма доступна у ДАР у розділі “Доступні програми”: «Програма "USAID АГРО_карбамід під зернові та олійні в сезоні 2024-25 рр. для територій, де можливі бойові дії».Подача заявок уже розпочалася й триватиме по 25 червня 2024 року або до вичерпання обсягів допомоги.

"При формуванні списку затверджених заявників, Програма USAID АГРО врахує заявки з обох програм, на основі черговості подачі від початку кожної програми (для основної – з 00:00 11 червня; для програми на території можливих бойових дій – 11 червня, час запуску в ДАР)", — додали у профільному відомстві.
Як , уряд США у межах ініціативи AGRI-Україна безоплатно надасть мінеральні добрива для польових робіт в сезоні 2024-2025 років для понад 3 300 українських агровиробників з прифронтових та деокупованих областей.

Через Програму USAID АГРО українським агровиробникам передадуть загалом 6,6 тисячі тонн добрив. Кожен погоджений учасник зможе отримати до 2 тонн добрива карбамід.