В енергосистемі дефіциту немає. Через обстріли є пошкодження у мережах чотирьох областей — «Укренерго»

3 месяца назад 0

В енергосистемі України вранці 2 лютого дефіциту немає. Водночас фахівці закликали споживати світло ощадливо. Про це повідомили в "Укренерго".

Як зазначається, 1 лютого добовий максимум споживання був зафіксований ввечері — на 0,8% нижче, ніж 31 січня. Станом 09:00 ранку 2 лютого рівень споживання електроенергії на 1,8% нижче за відповідний показник напередодні.

"Виникнення дефіциту в енергосистемі не прогнозується. Попри потепління, зима триває і загальний рівень споживання залишається
високим. Будь ласка, споживайте електроенергію ощадливо"
, — вказали у компанії.

Протягом доби на теплових електростанціях у поточний ремонт вийшли 2 енергоблоки. Електроенергії, виробленої електростанціями різних видів, вистачає для забезпечення всіх юридичних та побутових споживачів.

Імпорт електроенергії здійснюється протягом доби з Польщі, Словаччини, Румунії та Молдови. Загальний обсяг 2 475 МВт-год, з максимальною потужністю в окремі години до 687 МВт. Експорт відсутній.

Загалом через бойові дії та з інших причин без світла залишаються 348 населених пунктів. Окрім цього, є пошкодження через обстріли у мережах Дніпропетровської, Донецької, Харківської, Херсонської областей.