В Генічеській громаді прокоментували рішення суду за позовом активіста “Стопкорупції” Михайла Новосельцева

2 года назад 0

Великий резонанс викликало рішення Апеляційного суду щодо 2-х кілометрової захисної смуги на Арабатській Стрілці та відміни генплану села Щасливцеве за позовом активісті ГО “Стоп корупція” Михайла Новосельцева.
 Цікавило це питання і представників бізнесу під час туристичного форуму на Арабатській Стрілці, який відбувся 10 грудня.

Представники місцевої влади погодилися прокоментувати ситуацію, інформує Новий Візит.

Наразі судові процесі по даній справі продовжуються. Рішення по скасуванню нового генплану села Щасливцеве не вступило в силу, через те що міськрада подала апеляцію. 
За словами заступника міського голови Генічеська Дмитра Юнусова, подібну справу по генплану села Генгірка міська влада виграла, а позов активіста залишився незадоволеним. 

 На скасування генерального плану села Щасливцеве апеляцію розглянуть 2 лютого 2022 року.

 “ Ми розуміємо, що заложниками ситуації стають звичайні підприємці і жителі. Тому наша позиція – відстоювати до кінця законність генерального плану “, – зазначив Юнусов.

Також є інше рішення суду за позовом Новосельцева про скасування рішення Генічеської районної ради 2009 року щодо прибрежно-захисної смуги в 2 км. В першій інстанції активіст програв, але апеляцію виграв. Наразі райрада готує касаційну скаргу.

 Ситуацію прокоментував колишній голова Щасливцевської сільради Віктор Плохушко, за чиєю каденцією приймався новий генплан села Щасливцеве.

 “ Нажаль, в цьому сенсі постраждаємо всі ми, наші потенційні інвестори, а виграє пан активіст та ті, хто  модерує ситуацію. Я консультувався з юристами, вони не вірять, що будуть відміняти права власності людей. Бо такої практики в великих масштабах в Україні ще не було “, –  підкреслив Плохушко.

 Він зазначив, що декілька місяців тому спростили процедуру і передали повноваження встановлювати захисну смугу місцевій владі. Тому, якщо  в судах  генплан Щасливцеве (а зараз теж саме розглядають і по Стрілковому) міськрада остаточно програє,  то треба врахувати всі зауваження і просто приймати новий генеральний план.  Відео  Youtube-канал Віктора Плохушко