В Херсоні дебютували «Вікінги»

2 года назад 0

В Херсоні у другій половині минулого року з’явився дитячий футбольний СК «Вікінг» .
…Коли на сторінках історичної літератури й публіцистики ми зустрічаємо вікінгів, перед нами зазвичай постають загони суворих, бородатих, відважних воїнів у рогатих шоломах, звіриних шкурах, озброєних сокирами, круглими щитами й довгими мечами.
На кораблях – драккарах під червоно-білими парусами вони несуться безкраїми просторами морів, стрімкими ріками, йдуть торговими шляхами у пошуках нових земель, пригод, багатих скарбів чи військової слави.
В ХІХ столітті цей образ завоював помітне місце у європейській культурі, хоча й зазнав у той час помітних метаморфоз. Завдяки операм Ріхарда Вагнера, наприклад, у вікінгів, як жартували деякі європейські історики, «виросли роги».
Дійсно, театральний костюмер цього німецького композитора придумав їм для оперної сцени такі рогаті шоломи, і з тих пір, час від часу вони в них з’являються на різноманітних культурних майданчиках й спортивних аренах.
Багато чого дещо кумедного, привнесеного новітнім часом з’явилось у вікінгів. Проте незмінною залишилась їх мужня морально-етична константа. Вже понад 1000 років вона притягує людей до свого чарівного культурного, мистецького й спортивного поля.
Вікінги є потужним соціально-культурним магнітом. Вони надихають людей на нові проєкти у кіно, туристичній сфері, мистецтві й спорті. Інтерес до вікінгів не вщухає. Тому й мабуть не дивно, що в Херсоні у другій половині минулого року з’явився футбольний СК «Вікінг».
Пройшло лише кілька місяців тренувань і юні вікінги віком від 6 до 8 років у січні 2022 р. дебютували у «Відкритому футбольному турнірі команд 2014 – 2015 рр. народження на кубок ДЮСШ Херсон Херсонської міської ради».
Вже цього року 09 і 16 січня цього року херсонські вікінги змагалися з командами ДЮСШ «Кристал» (Херсон), «Атлант» (Нова Каховка) і «Стелс» (Херсон). За підсумками змагань у «Лізі Надії» вони посіли 3 місце. Юні футболісти впевнені у своїх силах і мріють про подальші турніри.
Футбол херсонських вікінгів це воля до перемоги і самовідданість, вміння тримати удар і боротися до останнього. Це буря і натиск. Це безшабашна атака і гнучка стіна щитів – оборона. Це маленькі спортивні хитрощі на футбольному полі. Це все те, за що ми так любимо футбол!

Тетяна САФОНОВА