В Херсоні поліцейські організували для підлітків інформаційний захід «Теплі долоньки»

5 месяцев назад 0

Працівники сектору протидії домашньому насильству спільно з патрульними поліцейськими та громадськими об’єднаннями провели для підлітків інформаційний захід із попередження проявів насильства «Теплі долоньки».

Про це повідомляє пресслужба поліції Херсонської області.

Дітям розповіли про види домашнього насильства, до яких наслідків може призвести замовчування таких фактів, як поліція та громадські організації допомагають постраждалим, яке покарання чекає на кривдників.

Поліцейські говорили й про стереотипи, які існують у суспільстві навколо проблеми домашнього насильства, зосередили увагу дітей на основному меседжі заходу: «не мовчи» та «розірви коло насильства». Підлітки дізнались як себе поводити та куди звернутися за допомогою у випадку домашнього насильства. Через інформацію та різні вправи діти чітко ідентифікували, що є здоровими стосунками в родині, а що ні.

Потім підлітки малювали картини на тему «Дитинство без насильства». Вони зображали птахів як символ свободи, соняхи та дерево як символ життя, малювали долоні на кольоровому папері та писали на них добрі побажання. Юні херсонці відображали своє бачення світу, в якому домашньому насильству немає місця. По завершенню заходу всі учасники отримали подарунки: м’які іграшки, солодощі та символ акції — теплі рукавички.