В Херсоні поліцейські провели для дітей інтерактивне заняття «Що я знаю про булінг?»

3 месяца назад 0

На початку зустрічі працівники ювенальної превенції нагадали дітям про найбільш поширені види булінгу, розповіли реальні випадки вчинення протиправних дій із практики їх діяльності, обговорили з учнями наслідки подібних вчинків для кривдника, його жертви та спостерігачів.

Про це звітує пресслужба поліції Херсонської області.

У безпечному просторі зібралися діти віком від 7 до 12 років, тож ювенали провели для них інтерактивні ігри «Підтримай мене» та «Скажи про мене добре» для кращого сприйняття матеріалу.
Після перегляду тематичних відео та під час ігор діти вчилися знаходити різні форми взаємодії з однолітками. Ювенали пропонували хлопцям і дівчатам ситуації, з яких вони мали знайти правильний вихід, надати допомогу постраждалим від булінгу, вчилися правильно реагувати на випадки цькування. На папері діти писали про хороші риси характеру своїх друзів, за що вони їх цінують.

Окремо зупинилися на проблемі кібербулінгу. Ювенали розповіли про його підвиди, на телефонах показали учням, який вигляд має цькування у мережі інтернет. Діти розмірковували, що, на їх думку, може стати підставою для образ, як важливо не замовчувати проблему, до кого б вони звернулися по допомогу і чому.
Наприкінці заняття поліцейські роздали юним херсонцям тематичні буклети «Поради з кібербезпеки» та «Як протидіяти булінгу». Діти засвоїли, що у протидії булінгу кожному варто починати з себе, необхідно ставитися толерантно та з повагою одне до одного, навіть якщо цінності і погляди іншої людини чужі для них.