В Херсоні поліцейські розповіли містянам як діяти у випадку домашнього насильства

5 месяцев назад 0

В Україні триває акція «16 днів проти насильства». В межах цієї кампанії працівники управління головної інспекції поліції в Херсонській області на вулицях обласного центру ознайомили жителів з алгоритмом дій у випадках домашнього насильства.

Про це повідомила пресслужба поліції Херсонської області.

Поліцейські провели з херсонцями інформаційно-роз’яснювальну роботу. Людям пояснили як реагує поліція на виклики по домашньому насильству, як треба діяти й до кого звертатися по допомогу, який перелік послуг може отримати постраждала особа.

Працівники інспекції роздали перехожим та водіям тематичні буклети «Зупини насильство разом», де зазначені номери телефонів організацій та установ, які надають допомогу постраждалим від насильства. Людям розповіли як за допомогою QR-коду та чат-боту прочитати реальні історії постраждалих осіб, швидко дізнатись про сервіси допомоги потерпілим, отримати необхідну послугу або повідомити про факт домашнього насильства.

Поліцейські закликали громадян не замовчувати та не бути осторонь, якщо їм відомі факти домашнього насильства, а звертатися по допомогу на спецлінію «102».