В Херсоні витратять на ремонт укриттів 16 мільйонів гривень

2 месяца назад 0

Херсон щодня перебуває під ворожими обстрілами, тому укриття є надзвичайно важливими та актуальними для міста. Обласна військова адміністрація замовила ремонт 12 найпростіших укриттів.

Про це стало  з системи електронних закупівель Prozorro, передає .

Херсонська ОВА оголосила декілька тендерів на ремонт укриттів в місті. Усі закупівлі провели без застосування відкритих торгів. Адже відповідно до розпорядження начальника обласної військової адміністрації були введені в дію рішення Ради оборони регіону. Документ передбачає на час воєнного стану можливість не проводити відкриті торги.

Найбільшу кількість підрядів на ремонт укриттів отримала херсонська фірма «БУДІВЕЛЬНА КОМПАНІЯ «СТАРСЕРВІС». До 15 квітня фірма зобов’язується облаштувати чотири укриття, адреси яких в договорі приховані з міркувань безпеки.

Загальна сума підрядів склала 5,3 мільйона гривень. За умовами укладених договорів компанія проведе ремонт стелі, стін, підлоги, сантехніки та устаткування. Найбільша сума підряду складає 1 мільйон 780 тисяч гривень.

Керівником фірми «СТАРСЕРВІС» є Євген Долгошеєнко. За інформацією «Мост» йому висунули обвинувачення в привласненні та розтраті майна,  шляхом зловживання службовим становищем.

Ще три договори Херсонська ОВА уклала з товариством з обмеженою відповідальністю «БУДПОСТАЧ-СТСВ». За ремонт укриттів підприємство отримає з державного бюджету 1 мільйон 800 тисяч гривень. Усі роботи підрядник має завершити до 30 квітня.

В листопаді минулого року «БУДПОСТАЧ-СТСВ» вже отримувало перемогу в тендерах щодо ремонту укриттів в Херсоні загальною вартістю 7 мільйонів 600 тисяч гривень. Хоча до повномасштабного вторгнення фірма не мала аналогічного досвіду в ремонті захисних споруд. Слід зазначити, в Херсоні у 2023 році відремонтували 46 укриттів. Ще в трьох триває капітальний ремонт.