В Херсоні залишається понад 4 тисячі дітей

1 год назад 0

В місті Херсон, що постійно потерпає від російських обстрілів, проживає понад 4 тисячі дітей та підлітків. Загалом в обласному центрі на сьогодні залишається близько 60 тисяч жителів.

Про це журналістам  розповіла заступниця голови Херсонської МВА Тетяна Сладковська.

“У нас є дані управління освіти:  422 дитини – це заклади дошкільної освіти та  4023 дитини – це учні шкіл та гімназій . Ми орієнтуємось на цю кількість дітей. Тобто,  приблизно їх залишилось у місті 4500 . Але щодня відбуваються міграційні процеси, тому, коли ми говоримо про такі процеси, ми не вживаємо слово “точний” ми говоримо “приблизно”, тому що так воно і є “, – зазначила Тетяна Сладковська.

За словами голови Херсонської МВА,  всього у місті на сьогодні залишилось близько 60 тисяч жителів, тобто, п’ята частина від довоєнних показників.

“Ми робили списки людей, що мають отримати соціальні витрати. Це почали робити ще у листопаді, одразу після звільнення Херсона. Ми тоді нарахували приблизно 88 тисяч жителів. Після того, як відбулась верифікація, у нас вийшла кількість 66 800. Та зважаючи на те, що впродовж грудня відбувалась евакуація населення, ми маємо інформацію, що десь 7-8 тисяч людей за грудень виїхало. За січень вже виїхало приблизно тисяча людей. Серед них – 333 дитини. Тобто, ми можемо констатувати, що на сьогодні населення у місті приблизно 60 тисяч”, – зазначила Лугова.

На фото:  Діти разом з батьками в одному з херсонських бомбосховищ. ФОТО — Світлана Мащенко