В Херсонській області перевіряють дотримання карантинних вимог

2 года назад 0

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області продовжують щоденно, у тому числі протягом вихідних днів, здійснювати посилений моніторинг дотримання санітарного законодавства та карантинних обмежень суб’єктами господарювання.
За минулий тиждень, з 15 по 21 листопада, фахівцями Головного управління самостійно, а також у складі COVID-патрулів разом з представниками Національної поліції, органів місцевого самоврядування та місцевої влади перевірено 641 об’єкт області на предмет дотримання карантинних вимог.
З них 166 об’єктів працювали з порушеннями.
Моніторингом охоплено:

  • – 307 об’єктів роздрібної торгівлі харчовими продуктами;
  • – 21 заклад громадського харчування;
  • – 102 об’єкти непродовольчої торгівлі;
  • – 40 дошкільних закладів освіти;
  • – 51 заклад загальної середньої освіти;
  • – 120 інших об’єктів.

За результатами перевірок складено 106 протоколів про порушення карантинних вимог і санітарних правил. З метою недопущення у подальшому та усуненню вже виявлених порушень, кожному порушнику надані письмові пропозиції щодо приведення у відповідність до карантинних вимог функціонування об’єкту.
Протоколи складаються за статтями 42 та 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
Обмежувальні протиепідемічні заходи для «червоної» зони викладені в Постанові КМУ від 09 грудня №1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2»
Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області