В Херсонській облдержадміністрації обговорили заходи щодо уникнення пожеж

5 лет назад 0

Спекотна літня пора – не лише час відпочинку та розваг, але й період небезпечних пожеж, особливо в умовах посушливого клімату Херсонщини. Тому пожежна безпека лісів, полів, лісосмуг вимагає постійної уваги з боку місцевої влади, відповідальних служб, установ та

організацій, а також лісогосподарських підприємств.

Заходи щодо запобігання вогняній стихії заступник голови обласної державної адміністрації Вадим Чабан обговорив з представниками профільних структурних підрозділів ОДА, ДСНС та лісівниками під час робочої наради 2 липня.

У своїх виступах профільні фахівці наголосили, що з початку 2019 року на Херсонщині зафіксовано майже сотню випадків пожеж на територіях загальною площею 140 га. Багато з них є результатом людської недбалості: необережне поводження з вогнем, спалювання стерні та сміття.

За результатами наради присутнім надано відповідні доручення. Зокрема, про проведення серед населення роз’яснювальної роботи щодо правил протипожежної безпеки. На місцях запропоновано створювати добровільні пожежні дружини, які разом з органами місцевої влади та державного пожежного нагляду контролюватимуть дотримання вимог пожежної безпеки та територіях сільських рад.

Крім того, буде здійснено рейди з фахівцями ДСНС щодо профілактики пожеж на полях, лісах тощо.

Заступник голови обласної державної адміністрації Вадим Чабан наголосив, що жителям Херсонщини варто дотримуватися правил протипожежної безпеки та відповідально ставитися до охорони природи.

 

                                                                                    Департамент з питань внутрішньої та інформаційної політики ХОДА