В Каховці окупанти урочисто відкрили свій магазин в захопленому українському супермаркеті

6 месяцев назад 0

Магазин «Соцмаркет» відкрили в мікрорайоні Свєтлово окупованого росіянами міста Каховка в приміщенні, де раніше був магазин української мережі АТБ.
Про це в Telegram повідомила окупаційна адміністрація Херсонської області.
В повідомленні поплічники окупантів хвалять безіменних представників бізнесу (власники торгової мережі усіляко уникають публічності) за турботу про мешканців Каховки і за те що вони, як сказано в повідомленні, «не бояться в наш непростий час розміщувати свій капітал на території округу».
Але на відео, розміщеному Telegram-каналом окупаційної адміністрації Херсонської області, можна побачити, що капіталовкладення обмежуються завезенням в магазин товарів і найманням працівників.
Сам магазин, торгове обладнання і навіть такий інвентар як кошики для покупців – відібрана окупантами власність української торгової мережі. Лишилися навіть написи українською мовою.
Російські окупанти вже далеко не вперше відкривають свої магазини, використовуючи приміщення і обладнання українських мереж. Так, під час окупації Херсона вони відкрили два магазина під назвою «Ситний маркет» в приміщенні супермаркету «Сільпо» на проспекті Ушакова і супермаркету «Фреш» на вулиці Кулика.
В Новій Каховці, Генічеську і Скадовську окупанти відкривали свої магазини в приміщеннях, де раніше розміщувалися АТБ. В Генічеську такий магазин навіть став призером російського конкурсу, який проводився серед підприємств торгівлі і харчування.