В Києві мешканці Голої Пристані зібралися з нагоди Дня міста, вшанувати загиблих, а також підтримати тих, хто й досі в окупації

2 часа назад 0

Остання субота вересня — особливий день для жителів Голої Пристані. Сьогодні місто відзначає свій 315-річний ювілей.

З цієї нагоди на центральній площі у Києві зібралися голопристанці, аби вшанувати загиблих Захисників і Захисниць, а також підтримати жителів, які перебувають в окупації.

Про це повідомила у Фейсбук Херсонська ОВА.

На заході були присутні важливі гості. Зокрема, народний депутат Павло Павліш, виконавчий директор АМУ Олександр Слобожан, голова Херсонської обласної організації Профспілки працівників державних установ Людмила Татарінова, а також представники Каланчацької, Чаплинської та Каховської громад.

З вітальним словом від імені начальника Херсонської ОВА Олександра Прокудіна та Херсонської облдержадміністрацї до присутніх звернулась керівниця апарату Херсонської ОВА Тетяна Козирська.

«Уже два роки, сім місяців і два дні голопристанці позбавлені можливості жити на рідній землі. Ми пам’ятаємо як ви виходили на мітинги проти окупантів. І зараз, попри небезпеку, тихий супротив триває. Ми бачимо у соціальних мережах, як жителі Голої Пристані всіма можливими способами дають зрозуміти, що чекають на ЗСУ. І наші оборонці роблять все можливе, щоб лівобережжя стало знову вільним. Тримайтесь! Переможемо! », — зазначила Тетяна Козирська.

Під час заходу відбувся благодійний продаж сувенірної продукції, виготовленої педагогами Таврійського ліцею. Також провели лотерею, в якій основним призом став прапор міста з підписами всіх учасників заходу.

Всі кошти, зібрані під час благодійного ярмарку, підуть на підтримку ЗСУ.