Російські військові-окупанти облаштували військовий полігон в ландшафтному заказнику на Херсонщині

5 месяцев назад 0

Російські військові-окупанти облаштували військовий полігон на півострові Карадай Херсонської області, незважаючи на те, що ця територія має статус ландшафтного заказника.

На півострові Карадай, який відносять до  Скадовського району , розташований однойменний заказник. Якщо ви колись відпочивали в Хорлах, то Карадай всього у 8 кіломатрах від них. За інформацією evocation.info, на території заказника росіяни щодня проводять стрільби зі стрілецької зброї, військової техніки та артилерії. Напрямок ведення вогню — акваторія  Каркінітської затоки. 

Ця затока знаходиться між північно-західним узбережжям Кримського півострова і берегом материка та має близько 118 км у довжину. Саме неподалік цієї затоки знаходяться порти  Скадовськ  та  Хорли . А на самому березі затоки знаходяться перші великі громади на території  Криму  —  Армянськ  та  Красноперекопськ . Південна межа цієї затоки — мис  Тарханкут .

Під час навчань територією заказника пересувається близько десяти одиниць військової техніки.

Використання півострова у військових цілях — це кричуще порушення кримінального кодексу та міжнародного права, адже в межах заказника заборонена будь-яка діяльність, яка може завдати шкоди природі. Знищуючи природоохоронні об'єкти, окупанти завдають величезної шкоди екології регіону. Очевидно, що роблять вони це навмисно, адже не збираються затримуватися тут надовго.