В Криму окупанти оплатили херсонцям лише третину житлових сертифікатів

9 месяцев назад 0

Оплачено близько третини з понад 15 тисяч житлових сертифікатів, виданих в Криму мешканцям Херсонської області.
Про це повідомляють пабліки, підконтрольні російським окупантам.  
Вже оплачено 4 962 державні житлові сертифікати. Очікують надходження коштів близько 2 тисячі заявників», – повідомила глава Міністерства житлової політики Республіки Крим Ніна Галбен,-  йдеться в повідомленні.
Також повідомляється Співробітники Мінжитлополітики та держбуднагляду Республіки Крим обробляють у середньому 100 заявок на день.
Але навіть в підконтрольних окупантам медіа іноді з’являється інформація, що житлові сертифікати стали серйозною проблемою для херсонських колаборантів, які втекли незадовго до визволення правобережної частини області, а також для мешканців Херсонщини, які восени 2022 року піддалися впливу російської пропаганди і погодилися на евакуацію на лівобережну частину області.
Не отримали бажаного житла пропагандисти Геннадій Шелестенко і Олена Некроткова, лікар-зрадник Віктор Бурдовіцин. Були проблеми і у пересічних людей.  
Нагадаємо, окупанти заявили, що з 7 липня 2023 подати заяву на отримання житлового сертифіката та одноразової виплати у розмірі 100 тис. рублів зможуть лише ті жителі Херсонської області, які мають документи РФ та переклади українських документів.