В лікарнях Херсона близько 90% ковідних пацієнтів — нещеплені

3 года назад 0

За вихідні у Херсоні підтвердили 700 випадків коронавірусної хвороби – про це повідомила начальниця управління охорони здоров’я міськради Світлана Межерицька, повідомляє пресслужба Херсонської міської ради.
“Кожного дня ми маємо мінімум 270-290 позитивних випадків. Лікарні перенавантажені – у нас сьогодні 605 ковідних ліжок, вони майже на 90% завантажені ковідними хворими”, – зазначає Світлана Межерицька.
Для того, аби розірвати ланцюг стрімкого поширення захворювання, канікули у херсонських школах перенесли – вони триватимуть із 18 по 24 жовтня.
“Сподіваємося, це дасть нам можливість знизити відсоток захворюваності у місті”, – говорить начальниця управління охорони здоров’я.
Окрім того, існує і проблема із недостачею кисню – проблема ця, за словами начальниці управління охорони здоров’я, характерна наразі для усієї України.
“Постачальники кисню пояснюють це тим, що коронавірусна хвороба у цю хвилю протікає у пацієнтів дуже важко, тому зросла потреба у кисні. Поставки його до херсонських лікарень ми чекаємо з дня на день”, – підкреслює Світлана Межерицька.
В управлінні охорони здоров’я наголошують – близько 90% ковідних пацієнтів, що знаходяться в лікарнях – нещеплені.
Ми закликаємо херсонців вакцинуватися – наразі це єдиний спосіб уберегти себе від тяжкого перебігу хвороби.
Для отримання додаткової та більш детальної інформації щодо вакцинації звертайтеся за телефонами пунктів щеплень на базі лікарень міста: