В Одесі попрощалися з військовослужбовцем з Херсонщини Дмитром Мурашкіним

5 месяцев назад 0

18 листопада 2023 року, в Одесі попрощалися з військовослужбовцем 126 бригади ТРО каховчанином Дмитром Мурашкіним. Він загинув на південному напрямку 9 листопада 2023 року.

За словами побратима загиблого військового  Ігоря Насонова , вони разом служили рік.

"Дмитра я знаю ще з Каховки, ми з ним земляки. Його призвали у листопаді 2022 року. До цього я відправляв Дмитра з окупації, з окупованого Херсона. Востаннє ми бачилися 6 листопада. Він був дуже мужній, перший, хто погодився йти на лівий берег звільняти Каховку", — розказав Ігор Насонов. Одеса, портрет Дмитра Мурашкіна, 18 листопада 2023 рік. Фото надала Каховська міська військова адмінстрація
До повномасштабного вторгнення Дмитро Мурашкін служив у патрульній поліції Каховки кінологом, розповів голова Каховської МВА  Віталій Немерець . У квітні 2022 року загиблого та його батька викрали російські військові.

"Після виїзду з окупації на підконтрольну Україні територію, Дмитро вступив до лав Збройних сил України. Він боронив нашу державу і намагався відвоювати лівобережжя Херсонщини, загинув недалеко від рідного міста",  — говорить голова Каховської МВА.
Одеса, люди прощаються з військовим Дмитром Мурашкіним з Херсонщини, 18 листопада 2023 рік. Фото надала Каховська міська військова адмінстрація Наталя Корінь знала Дмитра Мурашкіна з дитинства. Жінка каже, він любив тварин з самого дитинства.

"Дмитро разом з моїм молодшим сином гралися із собаками, притягували до дому всіх бездомних котів, собак. Годували їх, доглядали за ними. Він завжди міг заспокоїти. Коли за когось хвилювалися, казав: “Не хвилюйтеся, все буде добре, все завжди буде добре”,  — розповіла Наталя. Одеса, прощання з військовим з Херсонщини Дмитром Мурашкіним, 18 листопада 2023 рік. Фото надала Каховська міська військова адмінстрація
6 грудня 2023 року Дмитрові мало виповнитися 33 роки. У загиблого військовослужбовця залишилися батьки та сестра.