В ОК «Південь» розповіли, чому важливо розширювати плацдарм на лівобережжі Херсонщини

2 месяца назад 0

Присутність Сил оборони на лівобережжі Херсонщини позбавляє війська РФ перспектив просування на правий берег.
Про це сказала керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону "Єдині новини", відповідаючи на питання про важливість розширення плацдарму на лівобережжі, передає .

"Важливо розширювати плацдарм, щоб, зокрема, напередодні виборів, які імітує Росія на цих територіях, був найважливіший сигнал присутності наших військ на лівому березі, розуміння на ТОТ, що вони не покинуті, і перспектива просування Сил оборони є. Вона складна, вона може бути відтермінована в часі, але вона є. І це навіть демонструють самі вороги, коли потужно починають мінувати площі, які розділяють наш плацдарм і їхні позиції, усвідомлюючи, що цими маршрутами ми будемо рухатися. Наша присутність на лівому березі позбавляє ворога перспектив просування на правий берег, тому що там надійно укріплено",  — зазначила Гуменюк.

Вона не сказала, наскільки розширено плацдарм, щоб не нашкодити бійцям Сил оборони. "Це лінія фронту, яка дуже гнучка, і на деяких ділянках вона змінюється несподівано для ворога, і саме тому вони втрачають особовий склад під час штурмових дій", — підкреслила керівник об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь".
Гуменюк також розповіла, що на даний момент не спостерігається критичного збільшення ворожого угруповання або додаткових ресурсів на лівому березі Дніпра Херсонщини, але є постійні маневри, бо у ворога великі втрати не тільки в особовому складі, але й іміджеві. "Ті, хто змогли повернутися зі штурмових дій, розповідають про безперспективність проведення повторних дій, і через це дуже складно сформувати новий штурмовий підрозділ, тому вони змушені підтягувати з більш глибоких тилів підрозділи, які не обізнані в ситуації", — зазначила вона.

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони продовжують розширювати плацдарм на лівобережжі Дніпра. Українські захисники мужньо утримують зайняті ​позиції, поступово та методично проводять заходи з укріплення та розширення плацдарму. Водночас окупанти здійснюють аеророзвідку, тиснуть артилерійськими обстрілами, застосовують велику кількість ударних дронів різних типів.​

Фото: Scott Peterson/Getty Images