В окупованому Генічеську на пошті вимагають українські паспорти

1 месяц назад 0

В окупованому  Генічеську продовжують загострюватися проблеми у соціальній сфері, які загарбники не можуть вирішити вже протягом двох років. 
Про це редакції  стало відомо з окупаційних джерел новин.
Найновіший інцидент стосується отримання дитячого пособія у відділеннях колишньої  Укрпошти , які окупанти віджали і створили там свій аналог цієї установи. Варто зазначити, що майже весь колектив закладу перейшов працювати на окупантів. 
Нещодавно, на запит отримання дитячої допомоги у цьому відділенні, там попросили показати український паспорт. На відповідь клієнтів про відсутність у них українських документів, працівники пошти порекомендували їм їхати в Україну та оформляти український паспорт.Це лише одна з численних проблем, з якими стикаються мешканці окупованого регіону. Окупанти не здатні повністю перейти на свої ресурси та системи реєстрації, що призводить до систематичних недоліків і порушень у наданні соціальних послуг.

Навіть дуже пропросійські колаборанти оберігають українські паспорти вдома, бо розуміють, що у будь-який момент ті можуть знадобитися. Це свідчить про загальне недовір'я та невпевненість серед місцевого населення щодо окупаційного режиму і його можливостей у вирішенні соціальних проблем.