В окупованому Каланчаку відкрили каплицю на честь Ушакова

6 месяцев назад 0

Окупанти продовжують нав’язувати свій погляд на історію населенню окупованої частини Херсонської області. Поки в самому Херсоні вулиці поступово позбуваються назв, пов’язаних з Радянським Союзом і Російською імперією, на лівобережжі регіону продовжується кампанія з глорифікації російських діячів минулого. Одним з них є Фьодор Ушаков, каплицю на честь якого відкрили в окупованому Каланчаку.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

У Каланчаку 27 жовтня відбулося відкриття каплиці на честь святого праведного воїна Феодора Ушакова – покровителя мордовської землі та російського флоту. З його ім’ям пов’язані важливі сторінки історії Херсонщини – Ушаков також вважається покровителем Херсона”, – пишуть росіяни, не пояснюючи, втім, яке відношення Ушаков має до Херсона, а тим паче до Каланчака. Для відкриття культової споруди на Херсонщину приїхав голова російської республіки Мордовія – Артем Здунов, адже каплицю будували підрядники саме з цього суб’єкта РФ. Він у кращих традиціях радянських часів проінспектував саму споруду і висадив біля неї кілька дерев.

“Ми будемо рухатись далі тільки разом!”  – заявив місцевим колаборантам Здунов, не пояснивши, куди і навіщо каланчацькі зрадники мають рухатись.