В окупованому Криму відкриють філіал неіснуючого херсонського університету

6 месяцев назад 0

Росіяни вирішили відкрити філіал так званого “Херсонского педагогического універсітета” в окупованій Ялті. Навчальний заклад було створено у 2022 році як російську версію Херсонського державного університету, проте налагодити його нормальне функціонування окупантам не вдалось ані під час окупації міста, ані після втечі на лівий берег.

Про відкриття філії в Ялті повідомляють російські ЗМІ.

Попит на наші освітні послуги є, бо ми для Ялти набираємо та випускаємо професійні кадри педагогічної спрямованості. Педагогів зараз у Криму не вистачає, тому ми цю нішу закриваємо за домовленістю з Ялтинською міською радою ”, – повідомив росіянам один з “деканів” псевдовишу. 

Цікаво, що окупована частина Херсонщини відчуває значно більший дефіцит педагогів, аніж Кримський півострів. Подекуди в школах, що “перейшли на російську систему освіти”, змушені набирати вчителів навіть через оголошення у соцмережах. Тож відкриття філії цієї структури в Ялті виглядає максимально нелогічно. Справа в тому, що “Херсонского педагогического университета” фактично неіснує.

Кафедри та структурні підрозділи цього вишу розкидані по різних містах окупованої частини області. Не воліє тут навчатись і молодь, яка розуміє, що фейковий навчальний заклад видасть такий же фейковий диплом. Тож відкриття таких “філій” чи не єдиний шанс викладачам-колаборантам заробити хоч якісь гроші.