В окупованому Новотроїцькому комунальники прибирають сміття лише після приписів російської прокуратури

2 месяца назад 0

Російська прокуратура, що незаконно діє на лівобережжі Херсонської області, змушена контролювати вивіз сміття в окупованій Новотроїцькій громаді. Через бездіяльність місцевої колабораційної влади у селищі з’являються стихійні звалища, прибирати які комунальники не надто поспішають.

Про це повідомляють кореспонденти  з посиланням на російські джерела.

“Адміністрація округу протягом тривалого часу заходів щодо ліквідації стихійного звалища не вживала. Прокуратура внесла на адресу голови округу подання про усунення порушень вимог Федеральних законів “ , – зазначають росіяни.

Тим часом гауляйтерка Новотроїцького,  дедалі більше часу проводить в Росії на всіляких “тренінгах”, аніж в окупованій громаді. Вона брала участь у російському проєкті “Школа мерів”, але, як бачимо, здобуті нею нові навички аж ніяк не вплинули на прибирання сміття в окупованому селищі.

Крім стихійних звалищ, місцеві також страждають від відсутності стабільного водопостачання. Ситуація поступово ускладнюється, і жителі все частіше скаржаться на пусті водогони. Зокрема є люди, які вже понад місяць живуть без води, а призначена росіянами місцева “влада” аргументує .