В окупованому заповіднику «Асканія-Нова» проведуть день відкритих дверей

1 неделя назад 0

28 квітня з 10.00 до 14.00 окупаційне керівництво заповідника «Асканія-Нова» обіцяє пускати до себе всіх підряд і безкоштовно. У своєму телеграм-каналі пишуть, що на «природній території, яка особливо охороняється», залишились олені Давида, гвинторогі козли, сайгаки, зебри, коні Пржевальського.

Але їх поки не покажуть, бо «дикі степи стануть доступні гостям найближчим часом», а поки їм пропонують «пройти екскурсійний маршрут, познайомитись з представниками фауни і побувати у дендропарку». Але вже буквально наступного дня, пишуть, будуть доступні два екскурсійні маршрути. Перший — тими самими зоопарком і дендропарком. Другий — «фотосафарі на спеціально обладнаному автомобілі у степовій казці, де ви зможете поспостерігати за тваринами у вільних умовах».

Чи йдеться про ті самі, території з «особливою» охороною, незрозуміло. Але покажуть відвідувачам (якщо такі, звісно, будуть) точно не все. Наприклад, не зможуть вони побачити трьох зебр, яких цими днями відомий крадій тварин Олег Зубков має забрати у свій ялтинський зоопарк «Казка». Він сам, до речі, про це повідомив у соцмережах. Кримський бізнесмен, який, крім «Казки», володіє й парком левів «Тайган», Зубков, це, нагадаємо, та сама істота, яка вкрала відомого єнота, а ще ламу, віслюка та інших тварин з зоопарку у Херсоні. Так що викраденням трьох зебр у Асканії він точно не обмежуватиметься.

Борис ВИНОГРАДОВ,