В Олешках вшанували пам'ять жертв Другої світової війни

4 года назад 0

Сьогодні, 2 вересня у місті Олешки провели пам’ятний захід з нагоди вшанування пам’яті жертв Другої світової війни.
Участь у заходах з нагоди вшанування пам’яті жертв Другої світової війни, які пройшли у Парку Слави міста Олешки, взяв голова Олешківської районної ради Павло Потоцький, голова Олешківської районної державної адміністрації Олександр Дука, заступник голови районної ради Костянтин Буганов, перший заступник голови районної державної адміністрації Валентина Свистухіна, заступник Олешківського міського голови з питань діяльності виконавчих органів Ольга Петриченко.
Світ пам’ятає, як 81 рік тому, нападом фашистської Німеччини на Польщу, почалась Друга світова війна – глобальний збройний конфлікт, що тривав із 1 вересня 1939 до 2 вересня 1945 року. У війні взяло участь понад 60 країн, зокрема всі великі держави, які утворили два протилежні військові табори. Жертвами наймасштабнішого військового конфлікту стали від 50 до 80 мільйонів людей, як військових, так і цивільних. За підрахунками Інституту історії України НАНУ прямі людські втрати України у Другій світовій війні становлять від 8 до10 мільйонів осіб. Під час війни були здійснені найбільші в історії злочини проти людства – Голокост, а також уперше і востаннє використана атомна зброя.
Учасники заходу вшанували хвилиною мовчання та покладанням квітів усіх, хто став жертвами нищівної війни, хто ціною власного життя виборов волю і незалежність нашої держави, світовий мир та порядок.
За матеріалами Олешківської районної ради