В ОВА працюють над питанням визнати Херсон зоною бойових дій — керівник пресофісу

1 год назад 0

В Херсонській ОВА працюють, щоб Херсон зафіксувати як зону бойових дій через постійні обстріли міста. Про це заявив в етері загальнонаціонального марафону керівник пресофісу Олександр Толоконніков.

"Ми працюємо з міністерством, щоб вирівняти цю ситуацію, отримуємо багато скарг від людей на гарячу лінію про це. Я думаю найближчим часом це питання буде вирішено" повідомив Толоконніков.

Він також говорить, що люди в місті постійно під обстрілами, по-друге, вони мають доплати від міжнародних організацій більше як ВПО  як зона бойових дій чи ні.

Також за інформацією Толоконнікова, міська влада замовила 60 мобільних укриттів, які будуть розміщені в різних місцях, районах міста і області.

"10 укриттів вже їдуть, 6 вже є тут. Фонди і волонтери допомагають облаштовувати поки що наявні зупинки мішками з піском, щоб люди могли так забезпечити свою безпеку", повідомив Толоконніков.

Що відомо

  • Російська армія протягом доби 12 березня 56 разів з важкої артилерії і "Градів" обстріляла Херсонщину. По області випустили 337 снарядів.
  • З 15 березня на деокупованій частині Херсонщини скасують "сухий закон" на один місяць. Таке рішення прийняла Рада оборони Херсонської області. З 4 листопада у деокупованих населених пунктах Херсонщини був заборонений продаж, виготовлення та ввезення алкогольних напоїв.