В Статуті Херсона закріплені революційні для України норми

3 года назад 0

Революційні для України норми закріплені в Статуті Херсона, що нещодавно зареєстрований Міністерством юстиції України.

  • Зокрема, вперше закріплено право молоді з 14 років брати участь в громадських слуханнях та публічних консультаціях;
  • Створити електронну петицію тепер може молода людина з 16 років;
  • У Статут включено ряд норм щодо гендерної рівності, захисту екології, права дітей та молоді на участь у місцевому самоврядуванні, проведення електронних громадських слухань.

У вересні в Херсоні, який є членом Асоціації міст України, ухвалено Статут територіальної громади, розроблений за експертно-методологічної підтримки проєкту Council of Europe: civil participation.
У партнерстві та за підтримки проєкту Ради Європи й провідних експертів протягом останніх місяців міська рада працювала над Статутом територіальної громади, який визначає, зокрема, процедури щодо прозорості, відкритості та підзвітності врядування, форми та механізми участі жителів у вирішенні питань місцевого значення.
Херсонська міська рада взялася до впровадження ефективних процедур та практик громадської участі, взаємодії влади та громадськості та зміцнення доброго демократичного врядування на основі стандартів Ради Європи. Окрема подяка за інноваційність бажання творити майбутнє міському голові Ігорю Колихаєву та прогресивним депутатам міської ради, а також громадянськості.
Council of Europe: civil participation