В Україні створили Корпус демінерів

2 недели назад 0

Корпус демінерів, до складу якого входить майже тисяча груп розмінування чисельністю близько 5 тисяч осіб, створили в Україні.
Про це на брифінгу повідомив начальник Головного управління протимінної діяльності, цивільного захисту та екологічної безпеки Міністерства оборони полковник Руслан Берегуля, повідомляє кореспондент .

«Корпус передбачає до тисячі груп розмінування, що включають в себе до 5 тисяч осіб. На сьогодні групи розмінування Корпусу демінерів сформовані та вже частково долучені до виконання завдань в областях з найбільш складною ситуацією, що пов’язана із забрудненням вибухонебезпечними предметами» , — сказав Берегуля.За його словами, підрозділи вже працюють у Харківській, Херсонській та Миколаївській областях.
Начальник управління поінформував, що групи розмінування Корп​усу демінерів виконую​ть такі завдання, як обстеження територій на наявність ризиків від вибухонебезпечних предметів, очищення місцевості у межах оперативного реагування, проведення повного комплексу заходів гуманітарного розмінування.

Нині триває доукомплектування груп технікою, обладнанням, триває підготовка фахівців у навчальних центрах.
Як повідомляв Укрінформ, групи розмінування підрозділів Міністерства оборони України на звільнених від ворога територіях за тиждень вилучили та знешкодили 4196 вибухонебезпечних предметів.

Фото ілюстративне: facebook.com/mrcshrdsnsukraine