В Україні запрацював координаційний штаб з питань приведення в належний стан цивільних захисних споруд

3 месяца назад 0

Перше засідання координаційного штабу відбулося під головуванням заступника Міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Тимура Ткаченка, за участі представників Міністерства інфраструктури, Міністерства освіти і науки, Міністерства охорони здоров'я та Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Про це звітує пресслужба ХОВА.

До онлайн-наради доєдналися заступниця начальника Херсонської ОВА Ольга Малярчук разом з начальником ДСНС України в Херсонській області Андрієм Машарою та начальником департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Павлом Козирєвим.

У межах роботи штабу розроблятимуть рекомендації та пропозиції щодо облаштування укриттів, які подаватимуть на розгляд Уряду, а також розв’язуватимуть нагальні питання.

На установчому засіданні затвердили персональний склад координаційного штабу. Обговорили проблемні питання щодо укриттів для населення та результати оперативних обстежень захисних споруд за IV квартал 2023 року.

За підсумками інспектування об’єктів окреслили напрямки подальшої роботи.

Також вирішили створити регіональний штаб Херсонської області з питань приведення об'єктів фонду захисних споруд цивільного захисту до належного стану для ефективної взаємодії всіх, хто над цим працює.