В Україні з’явилося друге правило дорожнього руху, встановлене законом

7 лет назад 0

Правила дорожнього руху затверджуються постановою Кабміну, однак правосторонній рух в Україні встановлено на рівні закону. Тепер до нього додався пріоритет проїзду перехресть з круговим рухом.

Ідеться про закон «Про внесення змін до статті 41 Закону України «Про дорожній рух» (щодо пріоритетності транспортних засобів, які рухаються по колу)» № 4246, який вчора був прийнятий Верховною Радою, передає «Закон і Бізнес».

Документ доповнює статтю 41 закону «Про дорожній рух» абзацом, згідно якого перевага в русі на перехрестях, де організовано круговий рух, надається транспортним засобам, які вже рухаються по колу.

Необхідність прийняття таких змін пояснюють складною соціально-економічною ситуацією в Україні, яка призвела до відсутності дорожньої розмітки та дорожніх знаків на автомобільних шляхах.

«У кожному місті діє своє правило перетину перехрещень з рухом по колу, що спричинює аварійність на таких ділянках. Тому сьогодні у суспільстві затребувані зміни, якими б запроваджувалися єдині правила перетину транспортними засобами перехресть, де організовано круговий рух», — пояснює автор документу та зазначає, що таким чином аварійність на перехрестях з круговим рухом може суттєво зменшитися.