В Україну йде спека: які дні стануть найгарячішими

3 месяца назад 0

Синоптик Ігор Кібальчич опублікував прогноз погоди до кінця цього тижня. До п'ятниці майже на всій території країни відбудеться похолодання, але вже у вихідні буде дуже спекотно.

На сьогодні в Україні прогнозується спекотна погода, особливо у південних областях. Але вже завтра, 20 червня, у центральних, північних та східних регіонах країни очікуються дощі. Денна температура повітря на піку сягатиме +22 градусів Цельсія, а вночі може опускатися до +10 °С.

Причина – сильні опади, які пройдуть у цих регіонах. Ігор Кібальчич попереджає, що на українському Лівобережжі пориви вітру можуть досягати 15-17 метрів за секунду. На півдні та в Криму буде спекотно: +26…+31 °С.

Вже у п'ятницю, 21 червня, стовпчики термометрів знову поповзуть угору. У цей день синоптик опадів не прогнозує, окрім західних регіонів, де можливі короткострокові дощі. Температура повітря вночі буде +12…+17 °С, вдень буде дуже спекотно: +27…+32 градуси за Цельсієм.

Але справжня спека прийде до України наприкінці тижня. У неділю, 23 червня, температура повітря досягне 29…+34 °С, а у південних областях країни можуть фіксуватися значення до +36 градусів.

Швидкість вітру знизиться до 3-8 метрів за секунду, але в західних регіонах України зберігатиметься ймовірність опадів. На решті території країни буде суха погода, а це завжди погіршує пожежонебезпечну ситуацію. Тому найближчими вихідними, якщо ви зберетеся на природу, краще утриматися від розведення багать.