В Україну прийде друга хвиля пилу з Сахари

4 недели назад 0

У вихідні в Україну повернеться тепла погода, але метеорологи не радять їхати на пікнік. Повітряні маси з Африки принесуть із собою чергову порцію пилу з пустелі Сахара.

На початку тижня низку регіонів України накрила справжня піщана буря. Дуже сильні пориви вітру зривали покрівлю з будинків та валили дерева у столиці. У повітрі одночасно стояли хмари пилу.

Виною тому теплий атмосферний фронт, який прийшов у східну та частину центральної Європи з Африки. Він приніс із собою величезну кількість пилу з пустелі Сахара, що може бути небезпечним для здоров'я громадян, які страждають від респіраторних захворювань.Щось подібне очікується і найближчими вихідними. У суботу та неділю Чехію, Польщу, Словаччину та частково Україну знову накриє африканським пилом. У нашій країні основний удар припаде на північно-західні регіони.

Метеорологи попереджають, що цей пил може сприяти утворенню щільних хмар, але й там, де цього не станеться, частинки піску можуть послабити вплив сонячних променів. Тож найближчі вихідні навряд чи будуть такими ж спекотними, як минулі.

А ось з початку наступного тижня в Україні має розпогодитися. Синоптики прогнозують, що вже до середи стовпчики термометрів можуть піднятися до +24 градусів.

Медики радять перечекати піщану бурю вдома та не відкривати вікна, щоб мінімізувати її вплив на організм.