В умовах окупації Херсонський обласний центр зайнятості працює дистанційно

2 года назад 0

Зараз Херсонський обласний Центр зайнятості не працює в тому обсязі, як раніше. Про це Суспільному розповів його директор Євгеній Єрашов.

"Ми працюємо по віддаленому сервісу через інші області України, де надають весь комплекс послуг для людей, які шукають роботу — від реєстрації до виплати допомоги по безробіттю" , — говорить Євгеній Єрашов.

Директор Центру зайнятості каже, що у разі втрати роботи і для того, щоб стати на облік чи отримати будь яку іншу послугу, можна зареєструватися в Дії. Станом на сьогодні в базі установи є декілька вакансій.

"Наша робота орієнтована на зайнятість в галузі рекреаційних послуг та сільське господарство. І там, і там великі проблеми. Ми маємо зараз у базі 9 вакансій. Це не вирішує питання", — розповідає директор Херсонського обласного Центру зайнятості.

За словами Євгенія Єрашова, з початку року працевлаштували 220 людей. Декілька з них після 24 лютого. Взагалі на обліку в Центрі 9 тис 800 людей.

"Люди знімаються з обліку з різних причин. Зараз пішли близько 400 людей, така ж кількість зареєструвалася нових. Роботи майже немає. Але ми не відчуваємо різкого зростання безробіття, через те що багато жителів Херсонщини виїхали до інших областей і стають на облік по безробіттю вже саме там. Тому назвати точну цифру, скільки людей на Херсонщині втратили роботу за період війни, зараз не можливо" , — розповів Євгеній Єрашов.