В зоні відповідальності Сил оборони півдня продовжується потужна контрбатарейна боротьба

3 месяца назад 0

Ворог не полишає свого наміру вибити наші підрозділи із зайнятих позицій на лівобережжі Дніпра. Здійснив 14 невдалих штурмів та зазнавши значних втрат, відійшов на свої вихідні позиції.

Про це повідомляє пресслужба ОК "Південь".

Наші воїни продовжують заходи з розширення плацдарму.

Окупанти не припиняють вести аеророзвідку, тиснуть артилерійськими обстрілами, застосовують велику кількість ударних дронів різних типів, повернулися до авіабомбардувань.

Ворог скоротив кількість бойових кораблів до 3 одиниць у Чорному морі. Ракетоносії заведені в пункти базування. В Азовському морі 1 корабель викриває надводну обстановку, здійснює патрулювання в районі Керч-є

Протягом бойової доби (з 7.00 до 7.00) ворог наніс 6 авіаційних ударів із застосуванням 14 керованих авіабомб по населених пунктах Червоний Маяк, Республіканець, Берислав, Качкарівка та Новоберислав. Внаслідок ворожих авіаційних ударів пошкоджено 3 приватні будинки.

Продовжуючи терор населення прифронтових регіонів ворог застосував 27 FPV-дронів, 4 ударні БпЛА типу “Ланцет” та скинув з БпЛА різних модифікацій 15 осколкових боєприпасів.

Минулої доби ворог 4 рази вдарив з артилерії по Херсону. Обстріляв Тягинку, Садове, Берислав, Антонівку, Нововоронцовку на Херсонщині, а також Очаків та Куцурубську громаду на Миколаївщині.

Внаслідок злочинних дій ворога під час артилерійських обстрілів загинуло 2 іноземних волонтери, ще троє волонтерів поранено, а також 2 інших цивільних людей. Пошкоджено близько десятка приватних будинків та автомобіль.

На Миколаївщині, в Баштанському районі, поблизу Євгенівки, четверо цивільних підірвалися на невідомому вибуховому предметі. 1 загинув, ще 3 поранено.

Сили оборони надалі завдають вогневого ураження по місцях дислокації ворога, вогневих позиціях і тилах.

За минулу добу отримали підтвердження, що у ворога на лівому березі стало менше на:
— 61 окупанта;
— 3 танки;
— 7 гармат;
— 6 одиниць автомобільної техніки;
— 2 човни;
— 1 антену зв’язку.

Знищено ще два пункт боєпостачання.