В зоні відповідальності Сил оборони півдня продовжується потужна контрбатарейна боротьба та утримання плацдармів

3 месяца назад 0

Ворог продовжує штурмувати наші позиції на лівобережжі Дніпра, намагаючись вибити звідти підрозділи Сил оборони. Постійно зазнаючи втрат противник знову наважився на штурми і здійснив 3 штурмові спроби, але не маючи успіху, відійшов на свої попередні позиції.

Про це повідомляє пресслужба ОК "Південь".

Окупанти не припиняють аеророзвідку, тиснуть артилерійськими обстрілами, застосовують ударні дрони різних типів, продовжують авіабомбардування.

У морі продовжує вирувати шторм і через це всі одиниці корабельного угруповання, включаючи ракетоносії, заведені у пункти базування.
Протягом бойової доби (з 7.00 до 7.00) ворог продовжував дроновий терор цивільного населення прифронтових регіонів. Застосував 35 FPV-дронів, 2 ударні БпЛА типу "Ланцет" та скинув з БпЛА інших модифікацій 16 осколкових боєприпасів.
Жертв серед населення немає.

За минулу добу ворог 6 разів вдарив артилерійським вогнем по місту Херсон. Також потерпали від обстрілів Дар'ївка, Янтарне, Токарівка, Дніпровське, Тягинка, Іванівка, Кринки Херсонської області, акваторія Очаківської громади та населення Куцурубської громади на Миколаївщині.

Пошкоджено будівлю музею, 2 адміністративні будівлі, близько десятка приватних будинків, лінії електропостачання та 4 автомобілі, з них 2 — Національної поліції. Внаслідок злочинних дій ворога поранено цивільну особу.

Сили оборони надалі завдають вогневого ураження по місцях дислокації ворога, його позиціях і тилах.

За минулу добу отримали підтвердження, що у ворога на лівому березі стало менше на:
— 29 окупантів та 1 одиницю автомобільної техніки.

Знищено спостережний пункт.

Триває дорозвідка результатів бойової роботи.