В зоні відповідальності Сил оборони півдня ворог намагається ущільнити свою оборону

5 месяцев назад 0

Ворог продовжує тиск бомбардуваннями з використанням КАБ різної потужності.

В той же час ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

Але маневри ворожими силами та засобами тривають.

Про це повідомляє пресслужба ОК "Південь".

Сили оборони надалі утримують позиції на лівобережжі Дніпра, продовжують контрбатарейну боротьбу, наносять вогневі ураження по позиціях і по тилах противника.

У морі 5 бойових кораблів ворожого недофлоту, з них 4 у Чорному та 1 у Азовському морях. Ракетоносії заведені в пункти базування.

Протягом доби (з 7.00 до 7.00) противник наніс 4 авіаційні удари із застосуванням 30 керованих авіабомб в напрямку Кринок.

Зафіксовано удар 4 FPV-дронами та скидання з БпЛА різних модифікацій 17 осколкових боєприпасів по населених пунктах Саблуківка, Велетенське, Берегове, Михайлівка, Золота Балка, Новоберислав, Берислав. Жертв серед населення немає.

За минулу добу відбулось 16 обстрілів населених пунктів. По Херсону ворожі війська гатили 9 разів. Також під обстрілами перебували мешканці Берислава, Садового, Дудчан, Ромашкового, Кізомиса. А Миколаївщині ворог продовжував нагадувати про свою присутність на Кінбурнській косі обстрілами акваторії Очаківської громади.

Внаслідок злочинних дій ворога загинуло 2 цивільних, 8 отримали поранення. Пошкоджено 4 багатоповерхівки, приватні будинки, господарча будівля, газогін, гаражі та цивільні автомобілі.