В зоні відповідальності Сил оборони півдня ворог нарощує фортифікаційне обладнання позицій

5 месяцев назад 0

Збільшено кількість спостережних пунктів та вогневих позицій, продовжується тиск на правий берег артилерійськими обстрілами, активізує застосування дронів. В той же час ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

Про це повідомляє пресслужба ОК "Південь".

Сили оборони надалі утримують позиції на лівобережжі Дніпра, продовжують контрбатарейну боротьбу, наносять вогневі ураження по позиціях і по тилах противника.

В умовах штормової погоди, на бойовому чергуванні фіксуємо 5 кораблів ворожого недофлоту, з них 4 у Чорному та 1 у Азовському морях.
Ракетоносії заведені в пункти базування.

Протягом доби (з 7.00 до 7.00) противник наніс 2 ракетні удари по сільськогосподарській та промисловій інфраструктурі Херсонщини. Жертв серед населення та критичних руйнувань не зафіксовано.

Ворог продовжує скидання з БпЛА різних модифікацій осколкових боєприпасів. Здійснено 8 таких скидів по населених пунктах Антонівка, Херсон та Новоберислав. Жертв серед населення немає.

За минулу добу окупанти 11 разів обстріляли населені пункти Херсонщини і Миколаївщини. По Херсону гатили 4 рази. Також обстріляні Дніпровське та Тягинка в області, місто Очаків та акваторія Очаківської громади, Дмитрівка, Солончаки на Миколаївщині.

Внаслідок злочинних дій ворога пошкоджено аміакопровід одного з підприємств, адміністративну будівлю, багатоповерхівки, приватні будинки.

Поранено 6 цивільних осіб, з яких 1 особа отримала опік парами аміаку. Наслідки руйнування аміакопроводу ліквідовано.

Сили оборони півдня продовжують виконання вогневих завдань.

За минулу добу ворогу завдано наступних втрат:
— 23 окупанти;
— 3 гармати;
— 11 одиниць автомобільної техніки;
— 1 човен.

Знищено польовий пункт боєпостачання та 2 спостережних пункти.